Naar Zambia!

Een tijdje geleden kregen we een ontzettend leuke mail van Jan-Paul en Astrid. Zij waren geïnteresseerd in ons project vanwege hun plannen om een half jaar te reizen en zich daarbinnen een aantal weken in te zetten voor een goed doel. Wij (Oliver, Karin, Marije en Marleen) waren direct enthousiast! Na een ‘live’ kennismaking met ons in Nederland hebben Jan-Paul en Astrid zelf ook contact gelegd met Oliver via mail en Skype om te kijken wat ze kunnen doen voor de school. Resultaat: in februari vertrekken ze voor zes weken naar Zambia! We zijn superblij dat ze zich op deze manier voor onze school willen inzetten! Zij stellen zichzelf verder voor:

Hoi allemaal!
Over 2,5 maand is het zover, dan vertrekken wij (Astrid en Jan-Paul) naar Zambia om zes weken mee te draaien op de Local Cowboy School. Daarbij gaan we Oliver helpen met het bouwen van een muur rondom de school. Nu komen er namelijk nog regelmatig olifanten een kijkje nemen. Naast dat ze de moestuin leeg eten, vormen ze ook een gevaar voor de kinderen.

Al geruime tijd liepen we rond met het idee om mee te helpen aan een betekenisvol project in het buitenland. In januari gaat Astrid promoveren op het gebied van biomedische wetenschappen en omdat Jan-Paul zijn studie voor basisschooldocent kan onderbreken, was dit het uitgelezen moment om deze droom te verwezenlijken. Via internet kwamen we op de site van de Local Cowboy School terecht. Het enthousiasme van Marleen, Karin, Marije en natuurlijk Oliver was zo aanstekelijk dat we direct de tickets geboekt hebben. We kijken er ontzettend naar uit en houden jullie uiteraard op de hoogte.

Je kunt Jan-Paul en Astrid volgen via hun eigen website: sites.google.com/site/zambiazie/